Vikram Kalbag – Mimansa Risk Consulting

Riskonet’s nieuwe partner in India en Zuidoost-Azië

 

Jarenlang waren de Indiër Vikram Kalbag en Riskonet’s managing partner Ron de Bruijn collega’s bij verschillende onderdelen van een internationale risk consulting firma. Nadat beiden hun eigen ondernemerspad opgingen, brengt hun gezamenlijke passie voor Risk Management hen weer samen. Kalbag’s in Bangalore (India) gevestigde Mimansa Risk Consulting is Riskonet’s nieuwe partner voor het Indiase subcontinent en voor Zuidoost-Azië.

31 May


Vikram Kalbag werkt vanuit het zuidelijke Bangalore, met negen miljoen inwoners de derde stad van India. Hij en zijn bedrijf zijn bekend in de risk management branche in India en Zuidoost-Azië. “Ik heb in verschillende rollen gewerkt – van management systems auditor tot safety & loss prevention consultant – voor een breed scala aan ondernemingen. Begonnen bij een chemiefabriek, verder in de safety consulting bij Lloyds Register of Shipping en via FM Global en Marsh Risk Consulting naar de oprichting van mijn eigen business, Mimansa Risk Consulting.”

 

Uitgebreide expertise

Kalbag biedt met zijn bescheiden staf van twee consultants uitgebreide expertise op het gebied van analyse en aanpak van industriële risico’s. Hij ondersteunde bij code compliance in verschillende Aziatische landen en heeft een groot aantal due diligence projecten uitgevoerd. “Ik ondersteun bedrijven ook bij hun business continuity planning en bij het inschatten en beperken van supply chain risks. Ik ken veel branches en sectoren van binnenuit, zoals automotive, chemie, datacenters, elektronica, logistiek, warehousing, farma en retail.”

 

Deskundige partner India en Zuidoost-Azië

De activiteiten van Vikram Kalbag strekken zich uit tot ver buiten de thuismarkt van India en Sri Lanka. Recente due diligence en code compliance activiteiten in Maleisië, Singapore en de Filippijnen maken hem tot Riskonet’s deskundige partner voor de regio. “Wij zijn actief voor bedrijven die behoefte hebben aan onze kennis en ook voor verzekeraars en brokers. De zakelijke dienstverlening aan regionale en internationale bedrijven heeft onze focus, met onder meer belangrijke projecten, zoals fire protection design volgens NFPA standaarden, maar ook risk surveys.

 

“Vertrouwd en betrouwbaar”

Voor Ron de Bruijn staat vast dat Vikram Kalbag de juiste partner is voor risk management in dit deel van de wereld. “Wij kunnen onze opdrachtgevers die in dit deel van de wereld risk management volgens internationale normen willen organiseren of toetsen, een vertrouwde en betrouwbare partner bieden, die geheel volgens onze aanpak werkt.”

 

Vikram Kalbag vult aan: “En die daarnaast de soms complexe lokale vereisten kent en de implicaties voor organisaties kan helpen inschatten. Risk management maakt in dit deel van de wereld een snelle ontwikkeling door, waarbij gekende normen zoals die van de NFPA een opmars maken. Tegelijk zijn er grote lokale en regionale verschillen in beleid, met belangrijke